ELINYAE conference 2019

Καθώς το 2ο συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία πλησιάζει, το ΕΛΙΝΥΑΕ έχει προγραμματίσει 4 προσυνεδριακές ημερίδες σε:

  • Βόλο με θέμα:«Προαγωγή Υγείας και Άσφάλειας στην Εργασία: Σύγχρονες Προκλήσεις και Καινοτόμα Εργαλεία» την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο Valis Resort Hotel Άγριά Μαγνησίας (Πληροφορίες: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς ΕλλάδοςΕ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Τ. 24210 29407, 24210 29408, 24210 28111EΛ.IN.Y.A.E. Παράρτημα Βόλου, Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Τ. 24210 91670)
  • Άρτα με θέμα:«Υγεία και Άσφάλεια στην Εργασία: Εμπειρίες και Προοπτικές» τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ώρα 17:30 στο Συνεδριακό κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας Κ. Άιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Άρτα (Πληροφορίες: EΛ.IN.Y.A.E. Παράρτημα ΙωαννίνωνΕ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Τ. 26510 83290)
  • Θεσσαλονίκη με θέμα:«Σύγχρονα θέματα και προκλήσεις για την Yγεία και την Άσφάλεια στην Εργασία» την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ώρα 16:30 - 20:00 στην Άίθουσα Άιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ HELEXPO (Πληροφορίες: EΛ.IN.Y.A.E. Παράρτημα ΘεσσαλονίκηςΕ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Τ. 2310 501050ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕE. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | T. 2310 540280)
  • Ιωάννινα με θέμα:«Υγεία και Άσφάλεια στην Εργασία: Εμπειρίες και Προοπτικές» τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ώρα 17:30 στην Άίθουσα του ΤΕΕ - Τμήμα Ηπείρου Άραβαντινού 6-8, Ιωάννινα (Πληροφορίες: EΛ.IN.Y.A.E. Παράρτημα ΙωαννίνωνΕ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Τ. 26510 83290)
bravo 2019

Ο θεσμός BRAVΟ στοχεύει στην ανάδειξη των πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο. Δίνει τη δυνατότητα σε φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΟΤΑ, καθώς και στη σχολική κοινώτητα να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες & τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτύξει.

Οι θεματικοί πυλώνες για τους οποίους μπορούν να κατατεθούν οι πρωτοβολίες είναι η διακυβέρνηση, η αγορά, το περιβάλλον, η κοινωνία και οι συνεργασίες.

Η συμμετοχή στο Θεσμό BRAVO 2019 προσδίδει αξία στην υπεύθυνη λειτουργία της Εταιρίας, καθώς και στην προβολή των δράσεων και των πρωτοβουλιών της. Δηλώστε τις συμμετοχές σας έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ακολουθώντας τα βήματα συμμετοχής.

ELINYAE conference 2019

«Mε το βλέμμα στο μέλλον» είναι το θέμα το 2ο Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία που διοργανώνει το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2019.

Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει ριζικές αλλαγές στην εργασία και την κοινωνία, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Νέες τεχνολογίες ανατρέπουν τις καθιερωμένες μεθόδους παραγωγής και απασχόλησης: η ψηφιοποίηση, η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία και η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου έχουν αναδιαρθρώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.
Το συνέδριο θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει τις σημερινές προκλήσεις στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι τα όρια μεταξύ εργασίας και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι πλέον ρευστά.

bio products

Πραγματοποιήθηκε στις 5/6/2019 Γενική Συνέλευση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και μετά από εκλογές εκλέχθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Αλέξανδρος Παριανός (GMCERT)
  • Γραμματέας: Μαρία Χατζηδάκη (IRIS)
  • Ταμίας: Ιγνατιάδου Αναστασία (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ)
  • Μέλος: Κυριάκος Παλασίδης (ΒΙΟΕΛΛΑΣ)
  • Μέλος: Γεώργιος Νικολάου (TUV HELLAS)

Τα προβλήματα του χώρου της Βιολογικής Γεωργίας είναι πολλά. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει την πρόθεση να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, πάντα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.

elot logo

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης ανακοινώνει ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα το Διεθνές Πρότυπο ISO 37001:2016, Anti-bribery management systems – Requirements with guidance for use, το οποίο προδιαγράφει τις απαιτήσεις και παρέχει οδηγίες για την καθιέρωση, την εφαρμογή, τη διατήρηση, την επανεξέταση και τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας (ΣΔ).

Η καθιέρωση του ΣΔ αποσκοπεί στην πρόληψη, στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση της δωροδοκίας (και δωροληψίας) και στη συμμόρφωση με τη νομοθεσία κατά της δωροδοκίας, στο δημόσιο, στον ιδιωτικό ή κοινωνικό τομέα.

Το πρότυπο θα διατίθεται στην ελληνική (και αγγλική/γαλλική) γλώσσα.

World_Day_for_Safety_and_Health_at_Work

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» με στόχο την περαιτέρω προβολή του θέματος της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών σε διεθνές επίπεδο.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει επίσης καθιερωθεί από τα Διεθνή Συνδικάτα ως Ημέρα Μνήμης των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.

Το φετινό θέμα αφορά στην ασφάλεια, την υγεία και το μέλλον της εργασίας και οι εορτασμοί στηρίζονται στην συνειδητοποίηση του πλούτου της γνώσης και της δράσης που συγκεντρώθηκε στο διάστημα των τελευ-ταίων 100 χρόνων (100 από την ίδρυση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας-ΔΟΕ).

https://www.youtube.com/watch?v=kbSf4xeXwrE

esyd logo

Το διεθνές πρότυπο ISO 50001:2018 Energy management systems – Requirements with guidance for use, δημοσιεύτηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) στις 21 Αυγούστου 2018, σε συνέχεια της αναθεώρησης της προηγούμενης έκδοσης του 2011.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Φόρουμ για τη Διαπίστευση (Ιnternational Αccreditation Forum - IAF), προβλέπεται τριετής μεταβατική περίοδος για την προσαρμογή στις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 50001:2018 από την ημερομηνία έκδοσής του με καταληκτική ημερομηνία την 21η Αυγούστου 2021.

aristeia2018Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου τη Μεγάλη Γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας, «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2018» για την απονομή των Πιστοποιήσεων EFQM Levels of Excellence, ΕΕΔΕ «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ», Investors in People καθώς και του Βραβείου του Έλληνα Quality Leader of the Year.

Δηλώστε συμμετοχή ως τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου εδώ!

iso logo

Το νέο πρότυπο ISO 45001:2018 για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου του 2018 με σκοπό να αντικαταστήσει το πρότυπο OHSAS 18001:2007/ΕΛΟΤ 1801:2008. Η καταλητική ημερομηνία για τη μετάβαση όλων των πιστοποιήσεων από το OHSAS 18001 στο ISO 45001 είναι η 11 Μαρτίου 2021. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία όλα τα πιστοποιητικά που θα έχουν εκδοθεί κατά OHSAS 18001 δε θα έχουν καμία ισχύ. Επίσης, σύμφωνα με το Ε.ΣΥ.Δ, μετά την 12η Μαρτίου 2020 οι διαπιστευμένοι φορείς πιστοποίησης θα εκδίδουν πιστοποιητικά (νέες πιστοποιήσεις / επαναπιστοποιήσεις) αποκλειστικά σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 45001:2018. Εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο του 2018 το Ε.ΣΥ.Δ. θα έχει την δυνατότητα διενέργειας αξιολογήσεων φορέων πιστοποίησης συστημάτων ΕΛΟΤ ISO 45001:2018.

agro bio

Στις 14 Ιουνίου 2018 δημοσιεύθηκε ο Κανονισμός 848/2018 στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων "για τη βιολογική παραγωγή και την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 834/2007 του Συμβουλίου".

Ο νέος Κανονισμός αντικαθιστά όλη την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Βιολογική Γεωργία. Εισάγει καινοτομίες, όπως η Ομαδική Πιστοποίηση παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων. Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2021, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην προσαρμογή της αγοράς στα νέα δεδομένα.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του κανονισμού εδώ.

WGI

Η Ελληνική Εταιρεία μη Καταστροφικών Ελέγχων (ΕΛ.Ε.Μ.Κ.Ε.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων (WGI) συνδιοργανώνουν το 1ο διεθνές συνέδριο συγκολλήσεων και μη καταστροφικών ελέγχων που θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Ευγενίδου στις 22-23 Οκτωβρίου.

Για εγγραφή και υποβολή paper κάντε κλικ εδώ.